TIDEBROOK
LABRADOR
RETRIEVERS

Home
Nieuws
Over ons
Onze honden
Puppies
In memoriam
Links
Gastenboek
Contact
Over ons

Tidebrook is de kennelnaam van mij, Sidonie Amorison..In 2003 heb ik mijn eerste nest gefokt met mijn teef Dutch Bark's Ballad Gilly, thuis gewoon Pippet. Pippet is gefokt met als oogmerk een Dual Purpose Labrador.
Vroeger bestond dit woord niet want de Labrador werd gefokt voor de jacht, moest een dikke vacht hebben om ook in de winter probleemloos het water in te gaan, voldoende bone hebben, kortom een stoere hond met veel werklust en een goed karakter.
Helaas wordt het woord Dual Purpose te pas en te onpas gebruikt en noemt men een showhond met een C diploma ook al een dual purpose hond, zo was het nooit bedoeld!
In de loop der jaren is de het ras uiteen geraakt in twee verschillende types, de showhond en de werkhond.
De showhond werd met opzet gefokt tot een type met aanzienlijk meer bone, bredere koppen, korter op de poten. In de showring zie je tegenwoordig veel honden die alleen het showrondje kunnen lopen, mooi kunnen staan en vooral veel te zwaar zijn. De showwinnaars zijn de honden van een type waartegen de dierenartsen waarschuwen omdat dit zware uiterlijk niet gezond is.
De werkhond werd daarentegen steeds ranker, soms nerveus door menging met een ander ras.

Ik vind deze ontwikkeling jammer en probeer een Labrador te fokken die eruit ziet als de oorspronkelijke Labrador en kan werken als de beste.

Inmiddels ben ik een paar jaar bezig, het streven is iedere gefokte hond bij een eigenaar te plaatsen die ermee aan het werk gaat.

Veel Tidebrook honden hebben al mooie resultaten geboekt, KNJV diploma's, MAP (B en A) diploma's, workingtesten, Nimrod deelname, Provinciale diploma's en veldwerkkwalificaties.

Het is iedere keer een zoektocht een goede reu te vinden als je zoveel noten op je zang hebt..........want ik stel zeer hoge eisen. Alle gezondheidsvereisten dienen in orde te zijn, de hond moet een goed karakter hebben, bewezen hebben goed te kunnen werken en dan moet hij er ook nog uit zien als een Labrador, niet te dik en niet te dun. Evenmin niet verwant aan mijn eigen hond.

In het nest besteden wij veel aandacht aan de latere jachttraining, zo trainen wij de pups op de fluit, leren hen kennis maken met wild, laten hen wennen aan knalgeluiden etcetera. De pups groeien op in huiselijke kring en krijgen veel gelegenheid zich buiten in de tuin uit te leven.


Copyright 2013 Tidebrook.com | E-mail: info@tidebrook.com