TIDEBROOK
LABRADOR
RETRIEVERS

Home
Nieuws
Over ons
Onze honden
Puppies
In memoriam
Links
Gastenboek
Contact
Puppies

15 mei 2015

Bijna vier weken oud en het werd tijd dat ze naar buiten gingen. Kist verplaatst naar de bijkeuken en een uitloop afgezet in de tuin, waar ze heerlijk meters kunnen maken.
Er wordt druk gebruik van gemaakt, jammer dat het weer niet echt meewerkt. Buiten liggen slapen is er dan ook nog niet bij. Ze gaan steeds meer spelen en met voorwerpen rondlopen.


14 mei 2015: 4 generaties Tidebrook, overgrootmoeder Dutch Bark's Ballad Gilly aka Pippet,
Tidebrook Fields Buie en Tidebrook Meadow Nigella met haar puppy's.Pippet met Freddie's pup, Elizabeth.18 april 2015

Op zaterdagmiddag 18 april kreeg Freddie (dagelijkse naam van onze Nigella) zes puppy's, drie teefjes en drie reuen. Alles zes gezond, alles erop en eraan. Ze groeien zeer voorspoedig, zo hard dat ze aanstaande zaterdag waarschijnlijk hun geboortegewicht meer dan verdubbeld hebben. Freddie is een moderne moeder, zeer zorgzaam en liefdevol, maar af en toe wil ze graag even mee 'haar eigen dingen doen'. Zoals een klein rondje door het bos of een dummy achter uit de tuin ophalen.16 mei 2014

Twee weken oud en wat gaat het weer hard. Oogjes open en ook merk je dat ze nu horen.
Ze beginnen te oefenen met lopen, nog wat wankel maar vastberaden. Ze worden zich bewust van zichzelf en elkaar en ondernemen de eerste pogingen tot spelen en elkaar opzoeken.
Voor de zekerheid hebben we de kist maar iets hoger gemaakt want voor je weet klimt er eentje uit. Vandaag ook eerste keer ontwormen.2 mei 2014

On the second of May by Eager Elan the Second of April.
Gina krijgt 9 puppies, drie teven en zes reuen. Ze is helemaal beduusd van de hoeveelheid kinderen die ze om zich heen heeft in de kist. Er zijn nog een paar reuen beschikbaar. Indien u belangstelling hebt graag een email naar info@tidebrook.com Shai heeft inmiddels een nieuwe website.

Update 18 mei 2011

Vijf en halve week nu en met de dag sterker en stoerder. Buiten de bijkeuken is een stuk tuin omheind waar ze kunnen spelen en plassen/poepen. Deze week hebben we ze ook in de rest van de tuin los gelaten, eerst heel eng maar inmiddels alleen maar leuk. Hier kunnen ze achter elkaar aan rennen en onder de struiken door gaan. Het is handig om dan met twee personen erbij te zijn want ze vliegen alle kanten op en we zijn continue tot 8 aan het tellen.
Je weet dat ze niet weg kunnen maar toch...................

Update 9 mei 2011
Vorige week zijn ze voor het eerst naar buiten gegaan, als de deur open staat kunnen ze zelf naar believen in en uit lopen. Eerst vonden ze het een beetje eng, maar al snel liepen ze door het hele afgezette stuk tuin en vond er eentje het nodig om te kijken of hij er ook uit kon.
Het spelen gaat steeds feller en af en toe hebben ze elkaar flink 'beet'. Buie wil graag met ze spelen maar de pups beschouwen Buie alleen nog als 'melkmachine'. Zaterdagmiddag was de eerste puppenmiddag voor de toekomstige eigenaren en 's avonds waren ze doodmoe van het zich alsmaar voordoen als de leukste en grappigste pup.

27 april 2011
Alle oogjes zijn inmiddels open en dat geeft hen weer een heel andere gezichtsuitdrukking. Ze zijn vrijwel verdriedubbeld in gewicht en het is grappig om te zien hoe de echte fanatieken vast blijven houden. Buie laat het allemaal gelaten over zich heen komen maar ligt allang niet meer de hele tijd bij hen in de kist. Plassen gaat nu ook zelfstandig en daarvoor is een plekje gemaakt in de kist. Nu afwachten of ze er allemaal heen gaan.
Duidelijk is tevens dat ze 'horen', bijna is het zover dat als we niet willen dat ze wakker worden we op onze tenen rond de kist sluipen.
De eerste speelbewegingen worden gemaakt en met hun tandeloze bekjes proberen ze dan elkaar te bijten.
Het is ontzettend moeilijk om een beetje duidelijke foto's te maken, als ze slapen heb je een liggende pup met de ogen dicht in beeld en als ze wakker zijn bewegen ze zo snel dat tegen de tijd dat je hebt afgedrukt ze alweer doorgelopen zijn. Als het dan lukt zien ze eruit of ze in een ernstige depressie verkeren.
In het weekend zal ik nog een serieuze poging doen. Nu moet dit maar even voldoende zijn.

Maandag 18 april
Een week oud en in gewicht verdubbeld. De bandjes gingen hier en daar wat strak zitten en zaten al op het uiterste randje, nieuwe bandjes om. Vanavond voor het eerst de nagels geknipt, hoewel ze nog niet kunnen horen of zien was het protest er niet minder om, alsof ik ze iets vreselijks aandeed. Buie hield goed in de gaten wat ik aan het doen was en vond het nodig hen te laten plassen terwijl ik aan het knippen was. Nog steeds wil zij geen brokken eten en eet ze alleen vers voer, ongeveer 2 kilo per dag, rekende ik net uit.
Pups zijn uitermate tevreden, tijgeren een beetje de kist heen en weer, zoeken elkaar op en soms ook weer niet.
Knoop doorgehakt over de namen. Het nest zal Meadow heten, uiteraard naar hun vader. Namen voor de reuen zijn Bracken, Fern, Bluebell en Willow. Voor de teven Rose, Poppy, Nigella en Violet.


Op zondag 10 april 2011 heeft Buie 8 pups gekregen, 4 reuen en 4 teven. Allemaal gitzwart en vol 'leven'. Kwamen met mooie tussenpozen achter elkaar. Aanvankelijk leek het erop dat het bij zeven bleef maar nadat we alles schoon hadden gemaakt en het in huis stil werd kwam er nog eentje als verrassing. Voor deze had Buie onze hulp totaal niet nodig, misschien wel bij niet een.
Alles gaat tot nu toe volgens het boekje, de pups drinken goed, Buie is rustig en de pups groeien als kool.

Begin februari 2011 is Buie in Engeland gedekt door Rivermeadow Oak. Rond Pasen worden de puppies verwacht.
Oak is een hond met vele Field Trial kampioenen in zijn stamboom, gefokt door een jachtopziener. Gaat in het jachtseizoen tweemaal per week mee op jacht en heeft op working tests al een goede indruk gemaakt bij de keurmeesters.
Meer informatie over Oak is te vinden op: www.rivermeadowlabradors.co.uk


Inmiddels (begin februari 2009) zijn alle pups naar hun nieuwe eigenaren. Het is een vrolijk stel dat ondanks het koude weer veel heeft buiten gespeeld, daar behoorlijk vrij was. Ze hebben alles ontdekt, tot de kippen toe. Met zijn vieren waren ze veel `los`in huis waar wij allen veel plezier aan hebben beleefd.
Om de 2 weken gaan we puppytraining doen dus we kunnen ze goed blijven volgen.

Op 30 november 2008 zijn er vier puppies geboren ( 2 reuen en 2 teven) uit de combinatie Tidebrook Fields Buie en Majlunds Black Bailey, Deens werkkampioen. Alle info over Bailey is te vinden op www.blackbailey.dk

Ze zijn gefokt conform de regels van de Nederlandse Labradorvereniging en zelfs meer dan dat.

Beide ouders hebben inmiddels hun sporen verdiend op wedstrijden.

Het Tidebrook Hill nest. Tidebrook Hill Molly, Tidebrook Hill Maggy, Tidebrook Hill MacGregor en Tidebrook Hill MacTosh.

Groeien op in huis, waar veel aandacht wordt besteed aan socialisering. Tevens wordt gefocust op de latere jachttraining. Ze wennen aan de fluit, maken kennis met wild etcetera.
 
Ze hebben inmiddels ( 12 december) de ogen open. Het zijn mooie, uniforme puppies. Inmiddels hebben de pups een toekomstige eigenaar die allen enthousiast gaan trainen.Copyright 2013 Tidebrook.com | E-mail: info@tidebrook.com